KÖTÖTTPÁLYA ÁGAZATOK

A KÖTÖTTPÁLYA TEB (TÁVKÖZLÉS, ERŐSÁRAM, BIZTOSÍTÓBERENDEZÉSEK) ÉS VÁROSI KÖZLEKEDÉS ÁGAZAT
Ágazatigazgató Kovács Ernő, közgazdasági szakokleveles mérnök
Ágazat létszáma külső partner szakemberekkel együtt 33 fő
Lezárt és teljesítés alatt lévő szerződések száma 2017-ben 14

Kiemelt projektjeink

GYSEV Üzemirányító Központ létrehozása a szükséges biztosítóberendezési felülvezérlések kialakításával
A beruházás eredményeképpen a GYSEV által üzemeltetett magyarországi vasúthálózat 420 vonalkilométerének mind a 44 vasútállomása és számos megállóhelye egységes vasútüzemi felügyeleti rendszerbe integrálódott. A projektben Sopron KÖFE központ mellett Szombathelyen és Csornán is létesült egy-egy KÖFI központ. Az egységes forgalomirányító rendszer segítségével növekedhet a vasútvonalak átbocsátóképessége, javulhat a menetrendszerűség és gazdaságosabbá válik az üzemeltetés. A beruházás során az egységes forgalom-ellenőrzés mellett megvalósult a felsővezetéki energia távvezérlés és távfelügyelet egy központba történő integrálása is.

Beruházás értéke: 6,9 Milliárd

Mérnöki megbízásunk: teljes körű mérnöki és független műszaki ellenőri tevékenység (V-H-U Kft. és KÖMI Kft-vel közösen)

A Budai fonódó villamosközlekedés megteremtése és a Széll Kálmán tér rekonstrukciója
A budai fonódó villamoshálózat közlekedésfejlesztési projekt célja az észak–dél irányú átmenő vonalak létrehozása volt az 1972-ben két részre szakadt budai villamoshálózat hiányzó vágányszakaszainak megépítésével.
A 41-es villamos a Bécsi útig történő meghosszabbításával a leghosszabb villamosvonal lett Budapesten 18,4 kilométeres útvonalával.

Beruházás értéke: 18,1 Milliárd Ft

Mérnöki megbízásunk: projekt lebonyolítás, műszaki ellenőrzés (Konzorciumban: KÖMI Kft. - Főber Zrt. - Oviber Kft-vel közösen)